Реле има. Според схемата, която гледам, трябва да е с постоянна маса до клапана и + при сработване на релето.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Имам ли вариатор или нямам?!
Collapse
X
-
-
4 тири са релетата и едното е точно за вариатора!!155 осем хиляди клапана 16 вериги
0884650778 токи4а
http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеПо схема са 4. Но не знам дали на 155 всички стоят там.
Две се водят главни ,от тях тръгва + за дюзи комутатори и тн... Третото е за бензиновата помпа а четвъртото е за вариатора!!sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Днес и аз се разрових от любопитство и установих следното:релето е това ,което е по-близо до акумулатора от двойката , която е по-близо до левия калник.Направи ми впечатление , че е различно от тези за фарове ,отоплители ,клаксони и пр. - на оперативната му верига (намотката) има последователно свързан диод.При мен включва на около 1200-1300 оборота и изключва пак около тези обороти.Прекъсва + и като разменях кабелите на соленоида на клапана нямаше разлика в работата на мотора.Някой има ли идея за какво е диодът?ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщениеДнес и аз се разрових от любопитство и установих следното:релето е това ,което е по-близо до акумулатора от двойката , която е по-близо до левия калник.Направи ми впечатление , че е различно от тези за фарове ,отоплители ,клаксони и пр. - на оперативната му верига (намотката) има последователно свързан диод.При мен включва на около 1200-1300 оборота и изключва пак около тези обороти.Прекъсва + и като разменях кабелите на соленоида на клапана нямаше разлика в работата на мотора.Някой има ли идея за какво е диодът?Last edited by Furious 155; d.m.y г., 00:26.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеАбе нищо не консумира диода
Иначе е за да не връща ток, демек да.sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеАре бе, диодите нищо не изразходват
Освен това ако вътре има няма постянен манит (щом има намотка, дето генерира електродвижещо напрежение), е се тая как е вързано (т.е. теорията на Алекс издиша)
Освен туй, диодите май пропускаха тока само в едната посока ... така че май си има значениеПрилагам определение за желаещите да спорят :
"Диод е полупроводников елемент с два електрода, който има различна проводимост в зависимост от посоката на електрическия ток, т.е. позволява протичане на ток само в едната посока. Диодът може да се разглежда като един вид вентил за електрически ток, като действието му се дължи на физическите процеси, протичащи при прилагането върху него на напрежение. Някои разновидности на полупроводниковите диоди служат и за други цели.
Двата електрода (двата извода) на диода се наричат анод и катод. За да пропуска диодът ток, трябва анодът да се свърже с положителния полюс на напрежение на източник на ток, а катодът — с отрицателния полюс." И нагледно :
Колкото до оборотите, диода ще се отпуши (и съответно пропусне ток) при точно определено напрежение, което явно има връзка с об/мин на двг-то.
Comment
-
зайграхте се в грешна посока!
Клапана на вариатора е елетромагнит - всеки може да пробва дали има значение + и - за него! Диода в релето е да се гаси самоиндукцията от този елетромагнит! През диода не минава управлението на клапана на вариатора!
Този клапан го управлява компютъра на колата след 1500 оборота и над 30% натоварване на двигателя, за 8 клапановите двигатели! Управлението е през реле и бушон за този клапан, като те са локирани под дебитомер-а. Това са фактите!!!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
Comment